Nieuws

Bilfinger krijgt kleurrijke thuis bij Total

Bilfinger en Total slaan de handen in elkaar in de vorm van een samenwerkingscontract. Bilfinger Industrial Services zal de komende vijf jaar de Total Raffinaderij in Antwerpen ondersteunen met projecten en onderhoudswerkzaamheden. Die ondersteuning levert werk op voor circa 150 medewerkers, die elk een plaats krijgen op de site van Total, in 36 kleurrijke containers van Budé.  

Kleur op contractorplein

Twee verdiepingen van 36 containers in de blitse Bilfinger-kleuren vormen een tijdelijke werkplek  voor 150 werknemers. Bedrijfsleider Johan Vyaene en inkoper Erwin Minnebo ontwierpen een praktische indeling waarna projectleider Daniël Slegers alles on site realiseerde. 

“De units werden volledig op maat gemaakt en fleuren het contractorpark op”, zegt Minnebo. “Het resultaat is een plaatje. Je ziet redelijk veel eentonigheid op het contractorpark en wij springen eruit, naar kleur en opbouw.”

Logische indeling

Op de benedenverdieping vind je de kantine en kleedruimtes. De bovenverdieping is volledig ingericht met faciliteiten voor de projectleiders en administratie en een ruime vergaderkamer. 

Vyaene: “De fingerscan aan de voorzijde van de keet is heel praktisch. Door logisch na te denken, kunnen de mannen tijdens de pauze gemakkelijk en in een prettige omgeving schaften. Op het informatiescherm kunnen ze nieuws volgen en mededelingen lezen. Alles is ingericht op goede synergie en communicatie.”

Snel, flexibel en betrokken

“Budé was een nieuwe naam voor Bilfinger maar ze hebben de klus prima geklaard”, zegt Minnebo. “Het was een bewuste afweging van levertermijn, prijs en de manier waarop het bedrijf meedacht met ons verhaal. Budé nam de opdracht aan als een totaalproject dat pas eindigde bij het meubilair en de afwerking.”

“Ze boden ook de flexibiliteit die we achteraf gezien nodig hadden. Zo veranderden we tijdens de werken nog enkele wanden en onze deurkeuze. Budé voerde dit zonder problemen voor ons uit. Bovendien waren ze heel betrokken bij ons project, zoals bijvoorbeeld bij de keuze van de vloerbedekking. Ze maakten ons er attent op dat een naad in de vloer een vervelende hobbel kan vormen voor een bureaustoel. Het zit ‘m soms in de kleinste details”, zegt Minnebo tevreden. 

 
Bilfinger krijgt kleurrijke thuis bij Total Bilfinger krijgt kleurrijke thuis bij Total