Nieuws

Budé en Johnson Controls gaan tot -80 °C

Een ruimte creëren waar je een extreem lage temperatuur kan aanhouden. Die vraag kreeg Johnson Controls, Brusselse specialist in koeling en ventilatie van een klant in de chemische sector. De koelspecialist ging ten rade bij Budé, die een container op maat leverde zodat Johnson Controls een veilige, kwalitatieve en doorgedreven installatie kon afleveren. 

Unieke service

Deze gevraagde koelingsopdracht was een niet-alledaagse missie voor Johnson Controls. Toch namen ze de uitdaging met beide handen aan en zochten ze naar een partner om de opdracht tot een goed einde te brengen. “Er zijn weinig bedrijven op de markt die deze service kunnen bieden. We zoeken altijd over heel Europa naar de beste partners, iemand vlakbij vinden is dan een grote meevaller”, zegt Lieven Lagast, Project manager bij Johnson Controls.

Abnormale afmetingen

“Budé produceerde een container met abnormale dimensies. Gespecialiseerd maatwerk was de enige manier om alle nodige apparatuur een plaats te kunnen geven. Wij bouwden de compressoren in en zorgden voor de elektrische sturingsruimte”, vertelt Lagast. “Dankzij een vlotte afstemming was de container perfect op maat voor de compressoren, vluchtwegen, afzuiging … Al het werk vond plaats in een volledige ATEX-omgeving waar de kans op explosiegevaar erg groot is door atmosferische omstandigheden.” 

Vaste klant

Volgens de projectmanager was dit zeker geen eenvoudige opdracht: “Aan de werken ging veel overleg met Budé vooraf, toch was niets hen te veel gevraagd. Op elk vlak werden we correct bevraagd, ingelicht en vroegen ze toestemming voor uitvoering als er een meerkost aan bepaalde werken verbonden was. Dit is zeker niet onze eerste bestelling bij Budé. We weten goed wat Budé kan presteren, daarom komen we altijd terug bij hen terecht. Hun flexibiliteit en expertise vind je nergens anders.”

 
Budé en Johnson Controls gaan tot -80 °C Budé en Johnson Controls gaan tot -80 °C Budé en Johnson Controls gaan tot -80 °C Budé en Johnson Controls gaan tot -80 °C