Nieuws

Videohuis met dubbele functie voor Van Havermaet

Video is het communicatiemiddel van de toekomst. Zo ontstond het videohuis bij Van Havermaet. Eigenaar Jan Maurissen slaat twee vliegen in een klap: een verbetering van interne processen en een externe marketingtool.

Procesverbeteraar en marketingtool

“De communicatie van de toekomst is videogericht, zowel intern als extern. Wij werken hier naartoe met bijvoorbeeld een videotestament”, zegt Maurissen. Intern is het videohuis een procesverbeteraar. “Content zoals ons verhaal, opleidingen en uitleg voor starters binnen ons bedrijf, bieden we aan via video.”

Het videohuis, ook inzetbaar als polyvalente ruimte, kreeg een prominente plaats in de tuin. Het is gelegen aan de inkom langs de oprijlaan. “Een bewuste keuze want bezoekers zijn benieuwd en stellen vragen waardoor het project leeft en ook slaagt als marketingtool.” 

Optimale belichting en donkerte

Een container wordt niet vanzelfsprekend een videohuis. Budé moest rekening houden met enkele specificaties. “De akoestiek vormde een belangrijk aandachtspunt, net zoals het licht. Ik wou heel graag een green screen in de studio, dat is een blanco achtergrondscherm waarop je beelden projecteert. Dat betekent dat de belichting enerzijds optimaal moest zijn, anderzijds moest de ruimte in een mum van tijd kunnen transformeren naar een donkere ruimte.”

Mee met de natuur

Budé slaagde erin een ware eyecatcher te bouwen. De buitenzijdes van het videohuis bestaan uit glas en hout. Als polyvalente ruimte staan de glazen wanden voor transparantie. Daarnaast zorgen ze voor veel lichtinval tijdens besprekingen, vergroten ze het contact met buiten en benadrukken ze het speelse karakter. Dankzij het hout gaat de container mooi op in de natuur. 

Het ontwerp van het videohuis kwam tot stand door de samensmelting van ideeën van Budé en Van Havermaet. “Wij haalden enkele ideeën aan en Budé ging ermee aan de slag. Ze verwerkten onze input conform onze verwachtingen, monteerden alles vooraf en plaatsten de constructie als geheel in onze tuin.”

 
Videohuis met dubbele functie voor Van Havermaet