Nieuws

Het Limburgse Budé scoort met het nieuwe WK-dorp voor Sporza

Vandaag gaat het WK voetbal van start. Een heuglijk moment voor alle voetbalfans, maar ook voor Budé. Want de Dilserse specialist in modulaire bouw mag een heus WK-dorp optrekken met een totale oppervlakte van maar liefst 600 m2 onder de VRT-toren. Geen tent dus dit jaar, maar een kubusvormige constructie van 35 units waarbinnen een tv-studio, een radiostudio en een online redactieruimte van Sporza zullen worden ingericht. 

Wie nu langs de VRT-toren in Brussel wandelt, ziet een drie verdieping hoge constructie gebouwd door de firma Budé uit Dilsen-Stokkem op basis van modulair op maat gemaakte containerunits. Vanuit het dorp worden de live-uitzendingen van het WK -programma opgenomen.

David Vaes, CEO van Budé: "Uniek en vernieuwend is dat de constructie van het dorp ondermeer is opgebouwd uit 17 geïsoleerde glazen modules die geschakeld zijn tot 3 bouwlagen hoog. De vele raampartijen en schuiframen zorgen voor een open en transparante look. Binnen is een grote, gezellige binnenplaats van 12 op 15 meter. We hebben zelfs een dakterras met ligzetels voorzien boven op de constructie. Aan de buitenkant tegen de ‘gevel’ komt er een groot scherm zodat de wedstrijden vanuit alle hoeken van het WK-dorp kunnen gevolgd worden. Het sportdorp biedt binnen plaats voor 120 supporters. Voor de wedstrijden van de Rode duivels worden er 400 gasten verwacht (verspreid over de studio en de buitenruimte). De afwerking en inkleding van het project is tot in de puntjes verzorgd. We zijn heel fier dat we dit mogen doen en het resultaat mag gezien worden.”

Snelheid en flexibiliteit 

“De voorbije maanden is alles wat nodig was voor deze constructie, inclusief terrassen en dakconstructie, geproduceerd in ons atelier in Dilsen. De op maat gebouwde units kan je al lang geen containers meer noemen. Voeg hier het vernieuwd gamma van de glazen units bij en je krijgt een uniek luxueus afgewerkt project. De kant-en-klaar afgewerkte units werden met speciaal transport naar Brussel vervoerd. Op de site is de opbouw en afwerking in één week geklaard. Alles moest namelijk enkel nog aan en op elkaar geschakeld worden. Als het om snelheid en flexibiliteit gaat, kan geen bouwmethode tippen aan onze modulaire bouw," zegt Guy Vanstraelen, technisch directeur.

Nieuw concept voor pop-up projecten 

“Het bedenken en uitvoeren van maatwerk voor tijdelijke of vaste bouwconcepten is één van onze specialiteiten. Dit Sporzahuis is het eerste paradepaardje van ons nieuw pop-up concept: glazen units die aan elkaar gekoppeld kunnen worden en daarmee tot 3 verdiepingen hoog gestapeld. Vergelijk het met legoblokken die je aaneen puzzelt tot de gewenste constructie. Zo kunnen we voorzien in de vraag naar grotere oppervlaktes zonder in te boeten aan een moderne hedendaagse afwerking,” legt Guy Vanstraelen uit.

David Vaes: “Het grote voordeel van bouwen met dit type van modulaire containers is dat alles aanpasbaar en herinzetbaar is. De glazen units die het Sporzahuis vormen, gaan deel uitmaken van het gamma van Budé, bestemd voor zowel verhuur als verkoop. Deze nieuwe design modules kunnen dan ingezet worden als pop-up bij evenementen maar ook als vaste bouwconstructie, bijvoorbeeld voor toonzalen.”

Modulair, stapelbaar en multi-inzetbaar 

Budé heeft haar productaanbod de laatste jaren sterk uitgebreid. Zij zijn nog steeds de specialist in technische omkasting voor industrie (die voldoen aan de hoge normen van de verschillende sectororganisaties) en in de verkoop en verhuur van containerconstructies voor de invulling van nood aan (bijkomende) ruimte. Naast de pop-up concepten zoals het Sporzahuis heeft Budé de laatste jaren ook veel innovaties gerealiseerd op vlak van architecturale permanente modulaire bouwconstructies. Dit zowel in de industrie, het bedrijfsleven, als in de privésfeer. De mogelijkheden zijn oneindig, de mooie projecten op het palmares van Budé blijven zich dan ook opstapelen. Zo heeft Budé onlangs nog een permanent havengebouw geplaatst van meer dan 600 m², met twee luxeappartementen en een moderne kantoorruimte aan met prachtig uitzicht. Bedenk het, Budé realiseert het!”

 
Het Limburgse Budé scoort met het nieuwe WK-dorp voor Sporza Het Limburgse Budé scoort met het nieuwe WK-dorp voor Sporza Het Limburgse Budé scoort met het nieuwe WK-dorp voor Sporza Het Limburgse Budé scoort met het nieuwe WK-dorp voor Sporza Het Limburgse Budé scoort met het nieuwe WK-dorp voor Sporza